lördag 5 april 2014

Pizzabullar

Jag försöker förenkla kalasen. Sedan blir det ändå så att teman och pyssel tar sån skruv att jag nästan måste ta en månad ledigt för att hinna med allt...
Enkel mat som funkar både till liten och stor är pizzabullar. Då räcker det att göra en omgång mat till både barnkalas och släkt! Till det hade vi i år pizzasallad.

Pizzasallad:
Hyvla vitkål med en osthyvel. Knåda den lite så blir den snabbare mjuk.
Blanda

  • 2 delar olivolja
  • 1 del vitvinsvinäger/äppelcidervinäger (man tager vad man hafver)
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk oregano/basilika (man tager...)
Blanda med vitkålen och knåda gärna hårt. Låt stå minst ett dygn i kylskåp.

Pizzabullar:
Rulla ut pizzadegen (som du köper färdig i mataffären!), på mjölat bakbord. På med tomatsåsen som följer med och valfria ingredienser. Jag hade fetaost, majs, skivade svarta oliver och riven ost på ena sorten. En sort samma som föregående minus fetaosten och så en sort med pesto, feta, majs, svarta oliver och riven ost.
Rulla ihop och skiva som man gör med bullar. Lägg dessa på bakplåtspapper på en plåt och lägg ett knippe riven ost uppepå. Grädda 200 grader i en kvart. Klart!

Jag gör dessa flera dagar före kalasen och fryser in. Samma dag kalaset ska vara tar du fram så många du tror går åt. Mikra tills alla är någorlunda mjuka och sedan kör du dom i ugnen i 100 grader i 10 minuter (till en halvtimma, vilket är så lång tid det egentligen tar att iordningställa bord med servetter i glasen och samma färger på sugrör, för är det olika kan det bli tjabb, avklippta, för dom är alltid för långa för små barnglas... osv)

Förra året hade vi ruccolasallad med cocktailtomater och en sås till pizzabullarna. Det går alltså enkelt att variera rätten något.
Hoppas ni fick lite inspiration!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar